Bewuste keuzes
Vandaag de dag kan je geen huis meer bouwen zonder over duurzaamheid na te denken - en als je al beslist om nieuw te bouwen dan is een verantwoordelijke omgang met materialen en grondstoffen een pre. Dit betekent in eerste plaats de energievraag te minimeren door een goede dichtheid van de buitenschil en de overblijvende energievraag duurzaam op te weken.

Als architect kan je wel een duurzaam gebouw bedenken, maar alleen in samenwerking met de opdrachtgever / de gebruiker wordt het ook echt een duurzaam huis. Gezamenlijk hebben wij de mogelijkheden van de locatie in het begin van het traject onderzocht en de wensen ten opzichte van duurzaamheid geŽvalueerd. Welke maatregelen moet je nu nemen en wat kan je later nog toevoegen? Hoe vertalen zich de keuzes in onderhoud en exploitatie? Zijn dingen die heel mooi en dierbaar zijn ook duurzaam? Kan je alleen een duurzaam huis bouwen als de ventilatie mechanisch geregeld is of kan je juist door bewust omgaan met je resources een veel duurzamer resultaat bereiken?

Al snel werd duidelijk dat de duurzaamheid in dit project vooral ligt in het maken van bewuste keuzes: duurzame materialen, een simpele maar efficiŽnte manier van verwarmen, koelen en ventileren en steeds weer evalueren waarom je het ene doet en het andere juist niet.
best for both
Meer over de materialisatie
Massief houten constructie uit kruislagenhout www.klh.nl
Tegelwerk in Mosa C2C www.mosa.nl
Isolatie Pavatex www.pavatex.nl
Gevelbekleding Accoya www.accoya.nl